Panelne ograje – lastnosti, montaža, nakup

Panelne ograje imajo dolgo življenjsko dobo. Njihova montaža je hitra in enostavna, hkrati pa so tudi cenovno dostopne. Preberite več.

Panelne ograje – lastnosti, montaža, nakup

Panelne ograje so najpogostejša izbira za ograjevanje površin v zasebni, poslovni in javni rabi. Uporabljajo se za ograjevanje parcel, dvorišč, vrtov, parkov, športne infrastrukture, otroških igrišč, parkirišč,skladiščnih površin, okolice industrijskih in poslovnih zgradb, pa tudi zavarovanje drugih površin in objektov.

Ključne lastnosti panelnih ograj

Izbira ustrezne ograje ni vedno enostavna. Odvisna je odnamena, ki naj ga opravlja ograja, konfiguracije terena, želenega videza, pričakovane življenjske dobe in nenazadnje predvidenega proračuna. V nadaljevanju se bomo posvetili nekaterim ključnim lastnostim panelnih ograj, zaradi katerih sopostale tako priljubljene.

Enostavna postavitev

Panelne ograje sodijo med najenostavnejše z vidika montaže. Nosilne stebre na ustrezni medsebojni razdalji privijačimo v betonski temelj, zabetoniramo v izvrtino ali zabijemo v zemljo, nato pa mednje pritrdimo panelne mreže. Ograja je s tem postavljena.

Dolga življenjska doba

Protikorozijska zaščita stebrov in panelne mrežezagotavlja dolgo življenjsko dobo takšne ograje. Stebrički in mreža sopocinkani ter pobarvani v standardne RAL-odtenke.

Brez potrebe po vzdrževanju

Panelna ograja ne zahteva posebnega vzdrževanja ali barvanja– po potrebi le občasno čiščenje s curkom vode ter odstranjevanje rastlinja,kot so ovijalke ali plezalke. Dodatna prednost je ta, da lahko v primeru poškodbe enostavno zamenjamo le poškodovani del oziroma segment ograje meddvema stebroma.

Učinkovito onemogočanje prehoda

Ograje, višje od 1,5 metra učinkovito preprečujejo prehod osebam in živalim. Zaradi mrežne strukture tako rekoč ne ovirajo pogleda in prehoda svetlobe, zato so idealne za ograjevanje površin, kjer želimo ohraniti čim bolj nemoten pogled in osončenost.

Na mestih, kjer obstaja potreba po zasebnosti ali senčenju, lahko med navpične palice panelov napeljemo temu namenjene trakove izodpornega umetnega materiala v barvi ograje, ki poleg tega ustvarijo tudizanimiv estetski učinek.

Izkoristite vse prednosti sistema

Ko govorimo o panelnih ograjah, imamo v mislih pravzaprav celoten ograjni sistem. Ta vključuje tudi drsna ali krilna vrata za prehod vozil ter ograjna vrata za prehod oseb. Prednost celovitih ograjnih sistemov je v medsebojni združljivosti vseh elementov, enostavni montaži in enotnemu videzu.

Zato svetujemo, da celoten ograjni sistem sestavite izelementov istega proizvajalca, saj si s tem zagotovite popolno ujemanje in najenostavnejšo vgradnjo.

Nakup panelne ograje

Nakup panelne ograje je najbolje opraviti pri specializiranem prodajalcu ograjnih sistemov. Ta vam bo namreč svetoval pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe ter nudil zanesljivo poprodajno podporo.

Pomembno je tudi vedeti, da čeprav so si panelne ograje na pogled zelo podobne, je lahko med njimi velika razlika v kakovosti. Najcenejše imajo lahko vprašljivo protikorozijsko zaščito, poleg tega pa je za nizkocenovne izdelke značilna tudi manjša natančnost izdelave. Slednje se pokaže ob montaži, ko lahko prihaja do odstopanj v merah ali celo do ukrivljanja ali »zategovanja« panelov.

Obrnite se na strokovnjake za ograje

Za več informacij o panelnih ograjah, svetovanje pri izbiri in izvedbi, cene ter informativno ponudbo se obrnite na naše strokovnjake na številki +386 2 788 01 70 ali nam pišite na info@meltal.si.

Prenesi svoj bon